Over Huishuis Recycling

Over Heinhuis Recycling

Heinhuis Recycling B.V. is sinds de oprichting in 1972 het adres voor de recycling van ferro en non-ferro metalen. Na de verhuizing, die in 2007 is afgerond, heeft Heinhuis een modern en duurzaam bedrijventerrein aan de Ballastweg in Eibergen. Op deze vestiging wordt de verwerking van ferro en non-ferro metalen uitgevoerd. De metalen kunnen zowel bedrijfsmatig (afval / reststukken) als particulier (bouwafval) worden aangeleverd. Vervolgens worden deze metalen gescheiden, verwerkt en gebundeld om tot slot te worden getransporteerd naar hoogovens, exportbedrijven of andere metaalrecycling bedrijven. Het verwerken van de metalen wordt verricht door een twee overslagkranen en een Lefort knipschaar. De materialen worden getransporteerd via het wegennet door middel van vrachtauto’s met containersysteem.

Naast de recyclingafdeling heeft Heinhuis ook een autodemontage afdeling aan de Ballastweg in Eibergen. Op deze afdeling worden auto’s zowel bedrijfsmatig (garagebedrijven) als particulier (APK afkeur) aangeleverd. Uit deze auto’s worden de vloeistoffen als benzine en koelvloeistof verwijderd en de bruikbare onderdelen gedemonteerd.

In de loop der jaren heeft Heinhuis zich als bedrijf ontwikkelt en is het gegroeid tot een bedrijf met vier vestigingen, bestaande uit drie recyclingbedrijven en een handelsafdeling. Naast de hoofdvestiging in Eibergen zijn er vestigingen in Ruurlo, Stadtlohn (Duitsland) en Geuking ( Duitsland ). De handelsafdeling is gevestigd op het industrieterrein “De Kiefte” aan de Venneslatweg in Eibergen en verzorgt de inkoop en verkoop van handelsgoederen.

Heinhuis is een modern recyclingbedrijf dat zich continu blijft innoveren en zich blijft bezighouden met het milieu (dat blijkt wel uit de behaalde certificaten). Voor de toekomst wil het bedrijf zich blijven innoveren om zo optimaal mogelijk de recycling van ferro en non-ferro metalen te kunnen blijven uitvoeren en daarnaast rekening blijven houden met het milieu.

BEDRIJFSFILM HEINHUIS